نه به جنگ، نه به میلیتاریسم و نه به جمهوری اسلامی

بر ما پنهان نیست که جمهوری اسلامی در سایه هیاهوی سیاست‌های جنگ‌طلبانه و ایجاد فضای «جنگی» در ایران هدفی جز سرکوب جنبش‌های اجتماعی برای فائق آمدن بر بحران مشروعیت نظام خویش ندارد که در خیزش انقلابی زن زندگی آزادی بطور قطعی آن را از دست داده است. ما بر این باوریم که سیاست جنگ‌افروزی دو دولت ایران و اسرائیل برای حل بحران مشروعیت خویش و برای برون رفت از بحران‌های درونی‌شان است که در شکل جنگ‌های نیابتی و یا جنگ‌های زمینی و بمباران و موشک‌پراکنی ادامه دارد.

پس از شلیک موشک‌های اخیر دولت ایران به اسرائیل در پاسخ به ترور سران سپاه و احزاب متحدش، خطر حملات تلافی‌جویانه اسرائیل افزایش یافته است. به جرئت می‌توانیم بگوئیم که هر جنگی علیه ایران نه تنها حاصلش دمکراسی و رهائی از چنگال جمهوری اسلامی نخواهد بود بلکه عامل نابودی دستاوردهای تاکنونی جنبش‌های اجتماعی و خیزش انقلابی اخیر، ویرانی، کشتار بیشتر مردم بویژه زنان و کودکان و شعله‌ور شدن جنگ‌های بیشتر در منطقه خواهد شد. این جنگ برای مردم ایران و منطقه، دمکراسی به ارمغان نخواهد آورد. امر خلاصی از جمهوری اسلامیِ سرکوب و اعدام، تنها با یک تحول انقلابی مردم ایران و در پیوند مبارزاتی با انقلابات خاورمیانه عملی خواهد شد.

یکسال پس از آغاز نسل‌کشی وحشیانه در نوار غزه پس از جنایت هفتم اکتبر چهره خاورمیانه تغییر یافته است.اسرائیل حملاتش را به کرانه باختری و پرتاب راکت به جنوب لبنان و یمن گسترش داده است. نوار غزه با بیمارستان‌ها و مدارس اش ویران شده و بیش از ۴۲۰۰۰ فلسطینی کشته شده و ۹۶۰۰۰ نفر مجروح شده‌اند که بیشترین تعداد را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. بیش از ۴۶۰۰۰ زن باردار فلسطینی در غزه در معرض گرسنگی و محرومیت از درمان و امکانات بهداشتی  برای خود و کودکان‌شان قرار دارند. تأثیر جنگ در خاورمیانه بر زنان عمیق و چندوجهی بوده و با افزایش خشونت مبتنی بر جنگ، نابرابری‌های اجتماعی و جنسی جنسیتی موجود علیه زنان تشدید خواهند شد. در شرایط اقتصادی دشوار کنونی بسیاری از زنان به تنها  نان‌آور خانواده‌هایشان تبدیل شده‌اند. طبق گزارشات منابع بین‌المللی، زنان غزه در معرض خشونت و آزار جنسی بطور کلی و همچنین در زندان‌های اسرائیل قرار دارند. آوارگی بیش از یک میلیون فلسطینی آسیب بیشتری را بر زندگی آنها به ویژه زنان و کودکان تحمیل می‌کند. این موارد تنها گوشه‌ای از تاثیر نکبت‌بار جنگ بر زندگی زنان و کودکان می‌باشد.

۳۵ کارشناس سازمان ملل به ‌مناسبت سالگرد حمله حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و حمله اسرائیل به مردم فلسطین و نسل‌کشی در غزه و گسترش جنگ و خشونت‌ها به سایر مناطق اشغالی فلسطین و سایر کشورهای منطقه در بیانیه‌ای خواهان پایان دادن به چرخه خشونت و اقدام فوری برای پاسخگو کردن عاملان قتل، گروگان‌گیری، و خشونت جنسی علیه زنان از سوی حماس و اسرائیل شده‌اند. این کارشناسان در این بیانیه برای حل بحران «خواهان بازگشت گروگان‌ها به خانه و توقف بمباران‌ها و ارسال کمک های فوری» شده‌اند اما آنچه که در این بیانیه و تمامی بیانیه‌های دیگر مسکوت می‌ماند مسئله بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین خویش است که تا این امر ممکن نشود، در بر پاشنه خشونت خواهد چرخید.  

اما ازسوئی دیگر، نسل کشی اسرائیل که با حمایت آمریکا و اتحادیه اروپا همراه بوده در کشورهای امپریالیستی و سایر کشورهای دیگر موجب پیدایش یک جنبش همبستگی قوی با مردم فلسطین شده که در دهه‌های گذشته بی‌سابقه بوده است. این جنبش همبستگی علیرغم سرکوب‌های وحشیانه پلیس و سرکوب جنبش دانشجوئی، نقطه عطفی در آگاهیِ بخشی در میان نسل جوان شده است. سازمان‌های ضدصهیونیستی یهودی مانند صدای یهودیان برای صلح در خاورمیانه، در اروپا و آمریکا علیه جنایات دولت اسرائیل و سیاست استعماری آن مبارزه می‌کنند و این مسئله امیدبخش است.

ما ۲۱ تشکل مستقل زنان با رویکرد فمنیستی برای پایان دادن به خشونت و جنایت علیه بشریت در منطقه خاورمیانه و مبارزه با ریشه‌های اصلی بحران که بیش از هفت دهه است همچنان جنگ و نظامی‌گری را به منطقه تحمیل کرده است، مبارزه می کنیم. بنابراین در دفاع از حق زندگی برای بازگشت آوارگان فلسطینی و ایجاد صلح در منطقه علیه دیکتاتوری، استعمار، اشغال ، بنیادگرائی در تمامی اشکال آن و علیه دخالت‌های امپریالیستی در کنار جنبش‌های مترقی منطقه بویژه جنبش‌های زنان برای تحولات بنیادین ایستاده‌ایم بدون اینکه خشونت گروه‌های فلسطینی و ارتش اشغالگر اسرائیل را همسان‌سازی کرده و یا نادیده گرفته باشیم. زیرا رویکرد فمنیستی با هرگونه خشونت، آپارتاید جنسیتی، نژادی و با هرگونه سلطه‌ای مخالف است. به این منظور اعلام می‌داریم در همبستگی با زنان منطقه همزمان برای رهائی خویش با شعار زن زندگی آزادی به مبارزه‌مان ادامه می‌دهیم.

۲۵ مهر ۱۴۰۳، ۱۶  اکتبر  ۲۰۲۴

انجمن باهم برای سلامتی زنان
انجمن زنان آزاده ایرانی
انجمن زنان ایرانی دالاس ‎
انجمن زنان ایرانی-آلمانی کلن
انجمن زنان پرتو
‎انجمن زنان مونترال
جنبش می‌تو ایران
دایره زنان ایرانی برای ھمکاری جھان (ICWIN)
‎زنان برای آزادی و برابری پایدار
زنان کنشگر ایرانی در تبعید- برلین
سازمان حقوق زنان،‌ ایکرو (IKWRO)
سازمان رھایی زن
‎فمینیسم روزمره ‎
کالکتیو زن زندگی آزادی رم
کمیته برابری جنسیتی ھمبستگی جمھوری‌خواھان ایران
گروه اتحاد زنان چپ
‎گروه آیوین از شمال کالیفرنیا
‎گروه زنان در شمال کالیفرنیا ‎
گروه مطالعات زنان اورنج کانتی ‎
‎نھاد دگرباشان ماناو
ھمایش زنان ایرانی ھانوفر